Certificirani znak kakovosti Slovenia Green Cuisine pridobila tudi Gostilna Cetin

V želji po še večjemu prispevku in ozaveščanju glede okoljske tematike smo v letu 2022 pridobili okoljski znak “Green Key”, kmalu za tem pa še znak Slovenia Green Cuisine.

Smo družinska gostilna, ki z majhnimi, a vztrajnimi koraki stremi h konstantnemu razvoju in napredku z vzajemnim ohranjanjem tradicije, ki se je začela leta 1939. Od vsega začetka si prizadevamo ohranjati okolje in zmanjševati negativen vpliv turizma ter tako prispevati svoj delček v mozaik trajnostno naravnanih nastanitvenih obratov.

Zeleni shemi slovenskega turizma smo se priključili na podlagi prejetega okoljskega znaka »GREEN KEY/ ZELENI KLJUČ«, ki je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji, in pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, gostom pa zagotavlja, da z izbiro takšnih obratov neposredno pripomorejo k varovanju okolja. Pridobljeni certifikat Zeleni ključ in znak Slovenia Green Cuisine sta tudi uradno priznanje za odličnost na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja, ki se odraža na številnih področjih našega poslovanja.

Verjamemo, da je trajnostno naravnano delovanje vseh deležnikov bistveno za ohranjanje narave. Za spremembe so ključna preprosta in komaj opazna dejanja, majhni ukrepi, ki za nikogar od nas ne pomenijo velikega napora ter odrekanja ugodju, a če se jih lotimo vsi skupaj, lahko spremenimo svet na bolje in ga zanamcem pustimo takega, kot smo ga dobili od prednikov.

Danes v naši gostilni pomaga že tretja generacija, ki si močno prizadeva živeti odgovorno, zmerno, spoštljivo in povezano z drugimi iz lokalnega okolja graditi boljši prehranski sistem. V svoje dejavnosti vključujemo okoliške kmete pri katerih kupujemo lokalne, ekološke, tradicionalne, sezonske sestavine. Stremimo k zmanjšanju odpadkov in njihovim vplivov na okolje.

Želimo si biti drugačni ter športno rekreacijsko doživetje gosta zaokrožiti s primerno, skrbno izbrano in na zdrav način pripravljeno hrano iz sestavin lokalnih proizvajalcev.

Z željo po energetski samozadostnosti smo prenovili zunanjost zgradbe in jo opremili s sončnimi celicami. Nahajamo se v bližini Term Čatež in Term Paradiso, v bližini pa imamo na novo urejene kolesarske steze. Idej za še bolj trajnostno prihodnost nam ne zmanjka – ena izmed teh je izgradnja glamping hišic in parkirišča za avtodome. Na tak način bi želeli gostom ponuditi še bolj celostno izkušnjo in jim omogočiti sproščujoči pobeg iz gneče mestnega vrveža na mirno podeželje.

Vir: www.slovenia.info