timeline2021-09-27T08:39:01+01:00

DRUŽINSKA TRADICIJA – KVALITETNA KUHA – GOSTJE NA PRVEM MESTU

September 1939

Gostilna je bila ustanovljena leta 1939 s strani očeta današnjega lastnika, Franca ter njegove matere Marije.  

February 1952

Leta 1952 je k hiši prišla nova moč Avguština, po domače Gusta, ki se je iz ljubezni do Franca preselila iz Slovenj Gradca in skupaj sta ohranjala gostišče pri življenju v težkih povojnih časih. Rodili so se jima trije sinovi, ki so že od malih nog poprijeli za delo tako v gostilni, kot na kmetiji.  

June 1975

Sinovi, nadobudni glasbeniki, so ustanovili hišni bend in v gostilni so se začeli prirejati večerni plesi z živo glasbo. Tam se je zbirala vsa bližnja in daljna mladina ter se zabavala ob plesu. Okoli leta 1975 so domači tako začeli opažati, da gostilna postaja premajhna. Sledili so plani za širitev.

March 1981

Leta 1981 so tako slovesno odprli veliko dvorano, ki je lahko sprejela okoli 120 ljudi. Namenjena je bila za plese, za razna družinska srečanja (praznovanje osebnih jubilejev, obletnic, porok) gostili pa so se tudi izletniki, ki so obiskovali naše lepe kraje v organiziranih skupinah in se ustavili v naši gostilni na dobrem obedu. Kasneje je vodenje gostilne prevzel sin Jože z ženo Sonjo in tako je nudenje hrane za naročene skupine kmalu preraslo tudi v nudenje toplih malic in jedi po naročilu. Danes v gostilni pomaga že tretja generacija družine Cetin, kjer se vsak dan iz kuhinje vije vonj po domačem.

September 2021

Letos smo prenovili zunanjost zgradbe in jo opremili s sončnimi celicami, da bomo energetsko samozadostni. Tako skrbimo za okolje in gostje ste lahko pomirjeni, da z našo kuho zmanjšujemo vpliv na okolje. Za vas bomo vedno razvijali ponudbo ter sledili trendom, a brez skrbi; vedno bomo nudili kvalitetno in pristno domačo hrano, ki je poznana daleč naokoli.

Go to Top